2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Két hét a határidõ: ennyit spórolhat egy család, ha nyilatkozikForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-06 18:32:16
Szakértõk szerint évente akár 40 ezer forintot is megtakaríthatnak a családok az ingyenes készpénzfelvétellel. Aki ezt január 20-ig megteszi, az februártól már havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig díjmentesen juthat a pénzéhez a bankja pénztáránál vagy ATM-en keresztül.

Az egyik bank szerint az ügyfelek jelentõs része az interneten keresztül, pár perc alatt nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvételrõl, csak harmaduk intézi ezt a bankfiókokban. „Az ügyfeleink hetede-nyolcada már megjelent, de a határidõig még hátravan két hét” – mondta vasárnap a Krónikában Sipos József, Unicredit Bank kommunikációs igazgatója.

Februártól csak az élhet a kétszeri, összesen legfeljebb 150 ezer forint ingyenes készpénzfelvételi lehetõséggel, aki január 20-ig igényli ezt bankjánál. A határidõ után is folyamatosan be lehet majd adni a kérelmeket, és az adott hónap 20-ig leadott nyilatkozatokkal a következõ hónap elsejétõl vehetõ igénybe a kedvezmény.

Azoknak is nyilatkozniuk kell, akiknek csak egy bankszámlájuk van, vagy egyáltalán nem használnak bankkártyát. Akik viszont több banknál is vezetnek számlát, azoknak el kell dönteniük, hogy melyik esetében szeretnék érvényesíttetni a kedvezményt, de ezen késõbb bármikor lehet változtatni egy újabb nyilatkozat kitöltésével. Aki nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvétel igénybevételérõl, annak ez bármelyik ATM-bõl ingyenes lesz.

A Bankráció szakértõje szerint a lehetõséggel sokat lehet spórolni. „Havonta ez az összeg akár 1400, kisebb bankoknál akár 1700 forint is lehet.” Ennek alapján egy család akár évi 40 ezer forintot is megtakaríthat, Gergely Péter szerint a lakosság legalább 60 százaléka biztosan él majd az ingyenes készpénzfelvétel lehetõségével.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!