2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A Google megvette, leállítjaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-07 08:54:53
Nagyjából három hónappal azután, hogy a Google megvette a telefonos fájlmegosztással foglalkozó Bumpot, le is állítja. David Lieb, a szolgáltatás alapítója blogbejegyzésben írta meg, hogy 2014. január 31-tõl vége a Bumpnak, és képmegosztásra fókuszáló testvérének, a Flocknak.

Az alkalmazásokat kiveszik az Apple's App Store-ból és a Google Playbõl is. A felhasználóknak 30 napjuk maradt, hogy kimentsék adataikat. A fejlesztõk a mobilos szoftverek helyett a Google-nél dolgoznak majd egy másik, egyelõre nem részletezett projekten.

A Bump 2009-ben indult, a felhasználók adatokat, például képeket vagy névjegyeket oszthattak meg egymással nagyon egyszerûen: csak össze kellett ütni két telefont. A technológiát beépítették a Paypal alkalmazásaiba, így egyszerûen lehetett digitális pénz mozgatni. Késõbb kivetették, mivel a Bump saját pénzcserélõ alkalmazást akart. Végül inkább a képcserélõ Flock készült el.

 

A felvásárlás után a Google nem ígérte, hogy tovább él majd a szolgáltatás. Mostanában amúgy is inkább a lekapcsolás, takarítás az elsõdleges: rengeteg apró program mellett 2013-ban megszûnt a Google Reader RSS-olvasó is, hiába könyörgött a fél internet a cégnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!