2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Megpróbálták, de nem sikerültForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-07 17:31:39
Címkék: Bihari hírek
Ha sikerrel jártak volna a tolvajok, akkor sem tudnák felhasználni a megszerzett pénzt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen lopás bûntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. december 23-án 3 óra 38 perckor a helyi járõrök értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy az egyik berettyóújfalui pénzintézet ATM automatáját ismeretlenek megpróbálták kitépni és elvinni a helyérõl, amely nem sikerült.

Egy másik esetben, 2013. december 25-én 2 óra 35 perc körüli idõben telefonon hívta a rendõrséget  Debrecen egyik nagyáruháznak alkalmazottja. A bejelentõ elmondta, hogy az áruház bejáratánál megállt egy személygépkocsi, amellyel a benne utazók megpróbálták az ATM automatát elhúzni a helyérõl. Az ismeretlen tettesek nem jártak sikerrel, ezért a BMW E39 típusú 5-ös sorozatú személygépkocsival elhagyták a helyszínt.

A tolvajok akkor sem örülhettek volna a megszerzett pénznek, ha sikerrel járnak, mert az automaták többsége különbözõ védelmi eszközökkel van ellátva. Nem csak kamerák figyelik az ATM környékét, hanem már be vannak biztosítva olyan robbanó patronokkal, amelyek már a szerkezet enyhe mozdításakor robbannak, festékes füsttel terítve be a bankjegykiadó környékét, illetve a pénzjegyeket, amelyek ez által használhatatlanná válnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható gépkocsit felismeri vagy a bûncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhetõ 06-20/436-6766 telefonszámot, illetve névtelensége megõrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!