2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Pénztárgépek: újabb határidõmódosításForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-12 11:01:08
A határidõt betartó kereskedõk február végéig vehetik igénybe a támogatást. A OKSZ szerint elfogadható az új határidõ

Fõ szabályként ugyan változatlanul január 31-ig történõ beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedõk, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidõket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-nek eljuttatott pénteki közleményében ismertette: az online pénztárgépekre való átállást segítõ munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntöttek a támogatás igénybevételének véghatáridejérõl.

Emlékeztetnek arra: annak a vállalkozónak, aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást a gépvásárláshoz - fõ szabály szerint - legkésõbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. Azok a kiskasszát lecserélõ vállalkozók azonban akik, a 2013. október 1-jei határidõ elõtt megrendelték az on-line gépet február 28-ig igénybe vehetik a támogatást. A nagykasszát lecserélõ gazdálkodókra is vonatkozik a február végi határidõ, ha 2014. január 1-je elõtt leadták már a rendelésüket az on-line pénztárgépre - áll a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint az online pénztárgép munkabizottság tagjai - kivétel nélkül - egyetértettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetõleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek huzamosabb idõt igénylõ fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidõben megrendelték már az online kapcsolatra képes pénztárgépüket.

Az állam a lehetõ legegyszerûbb módon nyújtja a támogatást a kasszacseréhez, az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások - legfeljebb öt pénztárgép után - gépenként 50 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a forgalmazónak. A támogatási feltételeket rövidesen jogszabályban is megerõsíti a minisztérium - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

OKSZ: elfogadható a február végi határidõ


A vállalkozások ugyan hosszabb határidõt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy késõbb át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidõre tudják-e teljesíteni a szállításokat - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bejelentésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) fõtitkára az MTI-nek.

A fõtitkár elmondta: a pénztárgép munkabizottságban részletesen áttekintették a helyzetet. Pozitívumként értékelte, hogy a jogszabályt betartók - akik idõben regisztráltak és leadták a megrendelést - további haladékot kaptak a támogatás igénybe vételére.

A február 28-ai dátumot meg kell majd vizsgálni abból a szempontból is, hogy milyen arányban lehet addig üzembe helyezni a gépeket - tette hozzá Vámos György.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!