2024. június 15. Szombat, Jolán, Vid.
 
Elkészült az országgyûlési választás plakátjaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-22 19:20:36
Elkészült az országgyûlési választás hirdetménye, a plakátokat kiszállították a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik õket - válaszolta az MTI érdeklõdésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán.

Az NVI közölte: amikor ismertté vált a választás idõpontja, haladéktalanul intézkedtek a 44 200 tájékoztató plakát elkészítésérõl, és kedden már ki is szállították a területi és országgyûlési egyéni választókerületi irodákhoz, amelyek továbbítják õket a helyi választási irodákhoz. A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következõ napokban minden településen megjelennek majd a közterületeken.

A nemzetiszínû keretbe foglalt plakát tartalmazza egyebek mellett a választás napját, a választói névjegyzékkel és az ajánlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Olvasható rajta például, hogy a választókerületben lakó választópolgár ajánlhat érvényesen jelöltet az ajánlóíven, a jelöltté váláshoz 500 érvényes ajánlás szükséges, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat, akik március 3-áig gyûjthetik az ajánlásokat.

A hirdetmény tartalmazza a szavazással kapcsolatos információkat is: tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkezõ választópolgár csak személyesen szavazhat, és aki nem a lakóhelyén szavaz, április 4-én 16 óráig kérheti átjelentését egy másik településre. A szavazás napján külföldön tartózkodó választók március 29-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket levélben, személyesen vagy a www.valasztas.hu oldalon lehet benyújtani.
Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyûlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár nemzetiségi listára szavazhat, pártlistára nem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!