2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Diákhitel Központ: országos tájékoztató fórum a felsõoktatásba jelentkezõk szüleinekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-23 17:54:44
Hiánypótló céllal, országos tájékoztató fórumot indít a felsõoktatásba jelentkezõ végzõsök szülei részére a Diákhitel Központ.

A központ szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fõvárosi és vidéki helyszínekre szervezett "szülõi értekezleteken" a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a különbözõ ösztöndíjprogramokba nyerhetnek betekintést az érdeklõdõk, emellett megismerkedhetnek az aktuális munkaerõ-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a felsõoktatás finanszírozási lehetõségeirõl és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

Szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésrõl, pontszámításról, a finanszírozási lehetõségekrõl, az ösztöndíjakról, a pályakezdõk munkaerõ-piaci elhelyezkedésének esélyeirõl. Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás elõtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezõit, valamint egy gyakorló édesanya, egyben a program háziasszonya, Szily Nóra is mesél saját tapasztalatairól - ismertették.

Az ingyenesen látogatható, 70 perces programsorozat abban kíván segítséget nyújtani, hogy a diákok jövõjét hosszú távon meghatározó továbbtanulási döntést a diákok ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelõs, széles körû tájékozódást követõen - írták.  Az elsõ rendezvény csütörtökön az ELTE-n, a Gólyavárban lesz. További információk a www.diakhitel.hu oldalon találhatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!