2024. június 16. Vasárnap, Jusztin.
 
Rendõrkézen a tolvajok és az orgazdaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-23 18:17:18
Címkék: Bihari hírek
A helyi rendõrök a Készenléti Rendõrség megerõsítõ erõivel közösen elfogták azokat a fiúkat, akik a sértettõl több kacsát és tyúkot tulajdonítottak el. Az egyenruhások az orgazdát is kézre kerítették.

Egy kabai lakos 2014. január 21-én 4 óra 39 perckor telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletét arról, hogy a családi házuk udvarának kerítésen átmászott több férfi, akik az ott található melléképületbõl több kacsát és tyúkot eltulajdonítottak, majd a kerékpárjaikkal elmenekültek.

A bejelentést követõen a rendõrök a Készenléti Rendõrség járõreivel közösen megkezdték az adatgyûjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. Az egyenruhások az utcán járõröztek, amikor az egyik ház udvarán figyelmesek lettek egy kacsára és más baromfikat is találtak a kertben. A rendõrök kérdésére az ott lakó 16 éves fiatal fiú elmondta, hogy a szárnyasokat ismerõseivel együtt pár perccel ezelõtt lopták.

A járõrök õt, valamint rövid idõn belül társait is elfogták és elõállították a Kabai Rendõrõrsre. A nyomozók a helyi 16 éves fiatalt, a 18 éves B. Józsefet és a 19 éves B. Dávidot, valamint 16 éves csökmõi társukat gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóhatóság közülük bûnügyi õrizetbe vette a csökmõi terheltet, B. Józsefet és B. Dávidot, egyben elõterjesztést tesznek elõzetes letartóztatásuk indítványozására.

A rendõrök azonban nem csak a tolvajokkal szemben kezdeményeztek eljárást, hanem egy 59 éves helyi férfival szemben is, aki megvette a gyanúsítottaktól az ellopott madarak egy részét, amelyekrõl tudta, hogy azok bûncselekmény elkövetésébõl származnak. Az orgazdánál a nyomozók házkutatást tartottak, ahol a szárnyasokon kívül más – szintén a terheltek által elkövetett – bûncselekményekbõl származó értéktárgyak is elõkerültek, amelyeket lefoglaltak. A járõrök elfogták és elõállították N. Zoltánt, akit a nyomozók orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. Õ az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A rendõrök a lefoglalt kacsákat és tyúkokat visszaadták a sértettnek.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság velük szemben lopás vétség és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!