2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Emlékezés, még szomorúbbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-28 17:10:30
Hajdúnánás városa is megemlékezést tartott a holokauszt emléknapján.

1944-ben 1067 zsidó honfitársunkat hurcoltak el a hajdúvárosból. Rájuk is emlékezve január 27-én félárbocra engedték a fõtéren lévõ Országzászlót. Este a Mártírok utcán lévõ emléktáblánál gyülekeztek a megemlékezés résztvevõi. A városi önkormányzat nevében Szabóné Mart Éva önkormányzati képviselõ, a mûvelõdési bizottság elnöke mondott emlékezõ szavakat, majd Erdei Ferenc gimnáziumi tanuló vers- és prózamondással emelte a megemlékezés színvonalát. Ezt követõen három mécsest gyújtottak az emléktáblánál: az önkormányzat, a városi oktatási intézmények és a lakosság nevében.


Rongálás történt

Az egybegyûltek megrendülve vették észre, hogy a Mártírok utcán, az áruház épületének falán elhelyezett emléktáblát valaki megrongálta, összefirkálta. Az esettel kapcsolatban Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere közleményt adott ki.

„A Hajdúnánás Városi Önkormányzat az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, az elkövetõ mihamarabbi felelõsségre vonása érdekében pedig 100 ezer forint összegû nyomravezetõi díjat ajánl fel, ezzel is segítve a rendõrség munkáját. Kérünk mindenkit, aki az eset körülményeivel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Hajdúnánási Rendõrkapitányságon, a Bocskai u. 26-28. szám alatt.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat vezetése a fent említett provokációt visszautasítja, attól teljes mértékben elhatárolódik. Egyúttal minden hajdúnánási lakost és szervezetet arra kérünk, hogy egységesen ítélje el a fent említett cselekedetet. Természetesen az emléktábla állapotának helyreállításáról a lehetõ legrövidebb idõn belül gondoskodunk”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!