2024. április 27. Szombat, Zita.
 
10 ezer forintos béremelés a rendõröknek - íme, a részletekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-29 14:52:17
A pénzt január elsejétõl mintegy 29 ezren kapják meg, elõször márciusban folyósítják visszamenõleg.

Havi tízezer forintos bérkiegészítést jelentett be Orbán Viktor a belügyminisztérium állományába tartozó tiszthelyetteseknek. A miniszterelnök a tárca évértékelõ értekezletén elmondta, hogy a pénzt január elsejétõl mintegy 29 ezren kapják meg. Elõször márciusban folyósítják visszamenõleg. Hangsúlyozta: ez csak az elsõ lépés, jelentõsebb illetményemelést az életpályamodell bevezetése hoz majd. A belügyminiszter azzal kezdte évértékelõjét, hogy Magyarországon rend van. Pintér Sándor közölte: a közrend és a közbiztonság mindenhol szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem azt közvélemény-kutatások is alátámasztják.

Rend van az országban! - jelentette a miniszterelnöknek a belügyminiszter a tárca évértékelõjén. Pintér Sándor a rendõrség átalakításról azt mondta: ma 3500-zal több rendõr szolgál, mint a ciklus elején, és ennek eredménye látható. „428 ezer bûncselekmény volt, regisztrált bûncselekmény volt 2010-ben, és 2013-ra 358 ezer 810-re csökkent. Kérem ez egy hetvenezres csökkenés. Ez annak köszönhetõ, hogy az állampolgárokkal fölvettük a kapcsolatot – közölte Pintér Sándor, belügyminiszter.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: nagyon sokan vannak a rendõrségnél, - például a tiszthelyettesek- akik a fizetésükbõl, különösen családos emberként, aligha tudnak megélni. „Az õ számukra egy havi 10.000 forintos bérkiegészítést január egytõl meg fogunk indítani – közölte a miniszterelnök. Így huszonkilencezer tiszthelyettes kapja majd meg március 1-jével - az év elejéig visszamenõleg a bérkiegészítését - mondta Orbán Viktor.

„A magyar költségvetés elõzetes kilátásai ezt elbírják, a tiszthelyettesi állomány megerõsítését rendkívül fontosnak tartom. Ez csak egy elsõ lépés, addig van így, amíg az életpályamodell, amely egy jelentõsebb emelést hoz magával életbe nem lép. Ez az emelés meg fog maradni , hogy a legjobb munkaerõket ne veszítsük el, hanem meg tudjuk õket tartani – nyilatkozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a közmunka programról azt mondta: jó döntés volt a tárcára bízni ennek a szervezését. A miniszterelnök kiállt a közmunkások képzése mellett is. „Ezen lehet kérem viccelõdni, ezen lehet gúnyolódni, mint ahogy ez gyakran meg is történik a magyar nyilvánosságban. De ez a döntés mély erkölcsi alapokon nyugszik – közölte Orbán Viktor. A kormányfõ hozzátette: ha komolyan vesszük a szolidaritást, akkor, aki nem tud írni annak segíteni kell, hogy megtanuljon, aki pedig nem tud beilleszkedni munkahelyi közösségbe, annak segíteni kell, hogy ezt a képességet elsajátítsa.

Az MSZP szerint a Fidesz 2010-ben két hét alatt rendet ígért Magyarország polgárainak, és jó fizetést a rendészeti szervek dolgozóinak, de az ellenzéki párt közleménye szerint ebbõl szinte semmi nem valósult meg. A Jobbik úgy véli: a béremelésrõl szóló bejelentés csak kampányfogás, és hazugság, hogy Magyarországon rend van. Az Együtt-PM azt írta: a kormány nem helyreállította, hanem felfüggesztette a jogállamiságot. A Fidesz ezzel szemben közölte: a rendõrség talpra állt a Gyurcsány-korszak rombolása után, és újabb közszolgálati hivatás anyagi megbecsülése valósul meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!