2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Vihar, zivatar és jégesõ jön!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-05 14:22:20
Éjfélig már az egész ország területére narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Narancsszínû riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-magyarországi, az észak-alföldi és a dél-alföldi régióra kedden délután, mert heves zivatarok várhatóak ezeken a területeken a következõ órákban, jég is eshet, és megerõsödhet a szél.

 

Éjfélig már az egész ország területére narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Kedd délután az ország északkeleti részén és a Dunántúl északi felén esett az esõ. Kisebb zivatarok is elõfordultak. A nap további részében Románia, illetve Erdély felõl érkezik egy csapadékzóna. Éjjel a keleti és a délkeleti országrészben fordulhat elõ nagyobb mennyiségû csapadék, helyenként komoly széllökésekkel.

Néhol jég is eshet - mondta a Független Hírügynökségnek Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Ez a viharzóna szerdán tovább halad nyugat felé, és valószínûleg a Duna vonaláig jut. Akkor a Balatontól keletre lesznek záporok, zivatarok. Csütörtökön is hullhat még zápor, elsõsorban a Duna-Tisza-közén és Északkelet-Magyarországon. Péntektõl azonban országszerte javul az idõ. Akkor már sehol sem kell komolyabb esõre számítani, és a hõmérséklet is tovább emelkedik. Hõségriadót valószínûleg akkor sem kell elrendelni - tette hozzá Reisz András.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!