2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Módosult a nyugdíjkedvezmény: idén többen kérhetik majdForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-02 16:35:32
Eddig mintegy 3 ezer munkavállaló, és 500 cég érdeklõdött a Nõk 40 plusz program iránt. Tavaly decemberig csaknem százezer nõ vonult nyugdíjba 40 év munkaviszony alapján. Év végéig további 20-30 ezer igénylõre számít a kormány.

Módosul a Nõk 40 plusz program, ami azt jelenti, januártól többen vehetik igénybe az öregségi nyugdíj elõtti idõszakra vonatkozó kedvezményeket – hangzott el az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Tavaly novemberben indult el a Nõk 40 plusz program. A kormány azoknak az 55 év feletti nõknek segít elhelyezkedni, akiknek megvan a 40 év munkaviszonyuk, illetve már csak egy év hiányzik ehhez. Az érintettek köre pedig most tovább bõvült.

Ha valaki 55 éves kora után veszíti el a munkáját, nagyon nehezen talál újat, és mi azt próbáljuk biztosítani, hogy munkával vonuljon nyugdíjba, akinek 30-40 éves munkaviszonya van – mondta a mûsorban Kósa István, a Nemzetgazdasági Minisztérium fõosztályvezetõje.

Azoknak a nõknek, akik 60 évesek elmúltak és álláskeresõk, már nem kell igazolniuk a munkával eltöltött éveiket. Az 55. életévüket betöltött hölgyek pedig már 37 év szolgálati idõvel beléphetnek a programba, az érintetteknek legalább egy hónapnyi nyilvántartott álláskeresõi státusszal kell rendelkezni.

Kósa István elmondta: eddig mintegy 3 ezer munkavállaló és 500 cég érdeklõdött a program iránt.

A nõk 2011 óta kérhetik, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. A program indulásának évében csaknem 50 ezer, 2013 decemberéig csaknem 200 ezer nõ élt ezzel a lehetõséggel. A program azoknak a nõknek kedvez, akik korán kezdtek el dolgozni, és emellett iskolába jártak vagy gyereket neveltek. Év végéig további 20-30 ezer igénylõre számít a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!