2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Havonta kétszer ingyen lehet készpénzt felvenniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-02 16:49:41
A bankautomatákból szombattól a lakosság havonta kétszer, összesen 150 ezer forint értékben ingyenesen vehet fel készpénzt.

Ingyenesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból szombattól a lakosság havonta kétszer, összesen 150 ezer forint értékben, a kormány pénzügyi rezsicsökkentõ lépésnek eredményeként.

A kedvezmény a fizetési számlákra vonatkozik, hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történõ készpénzfelvételre nem. A gazdasági társaságok sem élhetnek a kedvezménnyel.

A bankszövetség tagbankjai biztosítják, hogy valamennyi ATM-jükbõl legalább 100 ezer forint készpénzt fel lehet venni egyszerre.

Február 1-jétõl azok élhetnek a lehetõséggel, akik január 20-ig errõl nyilatkoztak bankjuknál, azonban minden hónap 20-áig lehet pótolni a nyilatkozatot, és akkor a következõ hónaptól biztosítja a pénzintézet a díjmentességet.

A bankokat a jogszabályban elõírt ingyenesség biztosításán túl nem lehet kötelezni további kedvezmények nyújtására, tehát a 150 ezer forintos kereten felül már felszámíthatják a tranzakciós díjat.

A pénzügyi rezsicsökkentés valószínûleg folytatódik: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje bejelentette, hogy a parlament már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát.Az MNB ellenõrzi az ingyenes készpénzfelvételi elõírások betartását

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!