2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Milliárdokkal támogatják õket: még pár napig lehet jelentkezniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-11 12:35:31
Címkék: Bihari hírek, ngm
Idén 13 milliárd forinttal segíti a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A vissza nem térítendõ támogatás fejében azt kell vállalniuk, hogy az új munkahelyeket legalább két évig megtartják, a beszerzett eszközöket és a létrehozott kapacitást pedig három évig mûködtetik. A pályázatokat a beruházás helye szerinti kormányhivatal munkaügyi központjához lehet benyújtani jövõ péntekig, február 14-ig.

Orosz Ibolya szállodatulajdonos is pályázik majd újabb munkahelyek létesítésére. Úgy vélte, ha csak a járulékok kifizetésében segít a támogatás, már megéri.

Ha ezekben könnyebbséget kapunk, akkor magasabb béreket is tudunk fizetni – nyilatkozta vasárnap a Krónikának.

13 milliárd forinttal segítik a miko-, kis- és középvállalkozásokat, munkavállalóként 1,5-tõl 3 millió forintig – mondta Lukács Ernõ, a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakmai igazgatója.

Ez többlet-foglalkoztatást generál, ami remélhetõleg hosszú távon fennmarad, és a versenyszférában teremt új munkahelyeket. Ezt oly módon kívánja elõsegíteni, hogy az új foglalkoztatottak munkahelyének a létrehozásához beruházási támogatást nyújt, vagyis alapvetõen eszközbeszerzést segít elõ – magyarázta Lukács Ernõ.

Akár 6500 új munkahely is létrejöhet és legalább 12 ezer már meglévõ munkahely megõrzésében segít a támogatási forrás a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!