2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Csaknem hárommilliárdos fejlesztést hajtott végre a ContinentalForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-11 14:30:49
512 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. az Új Széchenyi Terv keretében. A cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésû beruházást hajtott végre, tizenkét új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett.

A társaság keddi közleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetõen bõvült a gyártóterület és az irodarész, s összesen 152 új munkahelyet teremtett a vállalat. Bõvült a vállalat elõtti parkoló, illetve a megnövekedett termelés miatt új magas raktárt is kialakítottak.

A Continental Automotive Hungary Kft. összesen közel 15 milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahelyteremtési programot a 2009 és 2014 közötti idõszakban a budapesti és veszprémi gyáraiban, hét pályázati projekt keretében - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a cég a bõvítésekhez kétmilliárd forintnyi támogatást vesz igénybe európai uniós és kormányzati forrásból és a két telephelyen összesen 477 új munkahely létrehozását vállalta.

A Continental Magyarországon összesen hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen, s több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat. Ezen belül a magyar leányvállalat tavaly 1586 fõt foglalkoztatott, s 62 milliárd forint árbevételt ért el.

A Continental világszinten, az elõre jelzett 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával, a vezetõ autóipari beszállítók közé tartozik. A cég például fékrendszereket, hajtómû- és futómû-komponenseket és rendszereket, jármûelektronikát, gépjármûabroncsokat és egyéb mûszaki termékeket gyárt, illetve iparági szolgáltatásokat nyújt. A vállalat közel 177 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!