2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Meghökkentõ értékek: a mai 17 foknál is melegebb lehet a hétenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-12 18:27:56
Címkék: Bihari hírek
Egész héten alapvetõen csapadékos idõre lehet számítani. A meteorológiai szolgálat 7 megyére citromsárga figyelmeztetést is kiadott a sok esõ és az erõs szél miatt. A szerdai 17 fokos csúcshõmérséklet után vasárnap akár 18 fokot is mutathatnak a hõmérõk.

Szerdán többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, csak keleten, délkeleten vékonyodik, szakadozik fel idõnként a felhõzet. A Dunántúlon sokfelé valószínû csapadék; esõ, havas esõ, a hegyekben havazás egyaránt elõfordulhat, a Bakonyban akár 5-10 cm hó is hullhat. Eközben a Dunától keletre csak elszórtan lehet esõ, zápor, esetleg zivatar. Délnyugaton jelentõs mennyiségû csapadék is hullhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati, az Alföldön a déli szél erõsödik meg többfelé, nyugaton helyenként viharos széllökések is elõfordulhatnak. A legmagasabb nappali hõmérséklet a Dunántúlon 2 és 7, keleten 9 és 17 fok között alakul. Késõ estére 2 és 10 fok közé csökken a hõmérséklet.

Csütörtökön többnyire erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, csak keleten, délkeleten vékonyodik, szakadozik fel idõnként a felhõzet. A Dunántúlon több helyen várható csapadék; esõ, havas esõ, a hegyekben havazás egyaránt elõfordulhat, a Bakonyban akár 5-10 cm hó is hullhat. Eközben a Dunától keletre elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. Délnyugaton jelentõs mennyiségû csapadék is lehullhat. A Dunántúlon többfelé erõs, helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél. Az Alföldön pedig a déli szél lesz erõsödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 1 és 6 fok között valószínû. A legmagasabb nappali hõmérséklet a Dunántúlon 2 és 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

Pénteken északkeleten is csökken, majd napközben nyugat felõl átmenetileg ismét erõsen megnövekszik a felhõzet. Ekkor többfelé számíthatunk esõre, záporesõre, este már csak az északkeleti országrészben valószínû csapadék. A délnyugati, déli szél északnyugatira fordul, megélénkül, az Észak-Dunántúlon és a fõváros térségében meg is erõsödik. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +3, a legmagasabb nappali hõmérséklet 5 és 12 fok között alakul, nyugaton várható az enyhébb idõ.

Szombatra virradó éjszaka fõként északkeleten képzõdik nagyobb területen köd, illetve alacsonyszintû felhõzet, amely ott tartósan megmaradhat, de legfeljebb szitálás alakulhat ki. Másutt több-kevesebb napsütésre, csapadékmentes idõre számíthatunk. A déli, délnyugati szelet az északkeleti országrész kivételével erõs, a Dunántúlon néhol viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hõmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul.

Vasárnap a déli és a keleti országrészben több órára kisüt a nap, másutt nyugat, délnyugat felõl erõsen megnövekszik a felhõzet, csak kevés napsütés valószínû. Inkább csak a délutáni, esti óráktól várható nyugaton és északon egyre több helyen esõ, záporesõ. A délnyugati szél élénk lesz, eleinte fõként az Észak-Dunántúlon erõs széllökések is elõfordulnak. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hõmérséklet 11 és 18 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!