2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Választás 2014 - Már 320 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek az egyéni választókerületi irodáktólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-19 11:35:00
Már 2600 egyéni jelölt összesen 320 ezer ajánlóívet igényelt az országgyûlési egyéni választókerületi választási irodáktól - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfõn az MTI-vel.

Az NVI közleményében emlékeztetett: hétfõn kezdték átadni a jelölteknek az ajánlásgyûjtõ íveket, a hétfõig igényelt aláírásgyûjtõ ívekkel összesen 2,5 millió támogató aláírást lehet összegyûjteni.  Az NVI által mûködtetett informatikai rendszer jól vizsgázott. Sajnálatos módon néhány esetben – az egyéni választókerületi irodák ügyintézõinek pontatlansága miatt – az informatikai rendszerbe nem megfelelõen rögzítették az ajánlóív-igénylések adatait, így elõfordult, hogy az informatikai rendszerbõl nem megfelelõ tartalommal nyomtattak ki néhány ajánlóívet – tették hozzá.

Mint írták, egy esetben például lemaradt az ívrõl a közös jelölt állításában részt vevõ néhány párt; néhány esetben pedig nem a pártok által megadott sorrendben szerepeltek az íven. Ez utóbbinak azonban jogi jelentõsége nincs – szögezte le az iroda.  Hozzátették: a problémát az egyéni választókerületi választási irodák haladéktalanul orvosolták, és a délelõtti óráktól már hibátlan ajánlóíveket adnak át a pártok részére.

Az NVI felhívta a figyelmet: közös jelölt esetén az ajánlóíveken a jelöltet állító valamennyi párt nevét fel kell tüntetni.
A baloldali összefogás kampányát irányító Molnár Zsolt (MSZP), Szigetvári Viktor (Együtt), Molnár Csaba (DK), Karácsony Gergely (PM) és Boruzs András (Magyar Liberális Párt) hétfõi közleményében azt írta, bár képviselõjelöltjeik országszerte megkezdték az ívek átvételét, többek között Vecsésen, Mezõtúron, Csornán és Pécsen - az elõzetesen leadott igénylõlapokkal szemben, az egységes informatikai rendszer ellenére - rossz jelöltállító szervezeti sorrend szerepelt az ajánlóíveken.

Ez ellehetetlenítette az ajánlásgyûjtés megkezdését az ellenzéki jelöltek számára, miközben a Fidesz-KDNP jelöltjei már reggeltõl gyûjthetik az ajánlásokat ezekben a választókerületekben - tudatták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!