2024. június 7. Péntek, Róbert.
 
Pénzkimentési akció a közmûszolgáltatóknál?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-22 10:51:03
Minden energiacég gondolkodik azon, hogy a rezsicsökkentés miatt lecsökkent extraprofitját valahogyan pótolja - mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa. Németh Szilárd hozzátette: a kormánytöbbség azonban minden eszközt meg fog ragadni azért, hogy ehhez a pénzhez ne juthassanak hozzá. Tegnap a Napi Gazdaság írt arról, hogy az Elmû még a választások elõtt közgyûlést tart, egyes vélemények szerint azért, hogy még akkor kifizethesse az osztalékot.

Váratlanul korai idõpontban tartja éves közgyûlését idén az Elmû-Émász. Az áramszolgáltató a szokásos április közepi idõpont helyett március 21-re hívta össze a részvényeseket.

A Napi Gazdaság szerdán azt írta: egyes vélemények szerint a két cég ezzel biztosítja, hogy április elejéig, a választásokig kifizethesse az osztalékot.

Boross Norbert, az Elmû szóvivõje levélben megerõsítette, hogy a tervezettnél korábban tartják az éves közgyûlést. Indoklása szerint azért hozták korábbra, hogy a részvényeseik el tudjanak menni szavazni április 6-án, és helyette ne közgyûlésen kelljen megjelenniük.

Giró-Szász András kormányszóvivõ a hírre szerdán úgy reagált: a kormány megdöbbentõnek tartja, hogy egyes közmûszolgáltatóknál pénzkimentési akció zajlik.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa azt mondta: nyilvánvaló, hogy valamennyi energiacég gondolkodik azon, hogy a rezsicsökkentés miatt lecsökkent extraprofitját valahogyan pótolja.

- Minden eszközt meg fognak azért ragadni, hogy ehhez a pénzhez hozzájussanak, mi meg minden eszközt meg fogunk azért ragadni, hogy ehhez a pénzhez ne jussanak hozzá, hiszen a kormány és a Fidesz célja a rezsicsökkentés kapcsán elég világos: minden magyar családnak megfizethetõ rezsiárral kell szolgálniuk ezeknek a cégeknek - mondta Németh Szilárd.

A kormány a tervek szerint még a héten áttekinti a helyzetet. A megbeszélésen az érintett miniszterek mellett az energiahivatal vezetõje is részt vesz majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!