2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elrendelték a Fõgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-27 09:26:40
A kormány szerdán döntött, a munkát a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen végzi el.

A kormány szerdai ülésén elrendelte a Fõgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágítását, amelyet a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen végez el - jelentette be a szerdai kormányszóvivõi tájékoztatón a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelõs munkacsoport vezetõje. A Fõgáz 49 százalékának az állam, 51 százalékának pedig a Fõvárosi Önkormányzat a tulajdonosa, és a kabinet úgy döntött, épp itt az ideje megmutatni egy ilyen 100 százalékban közösségi tulajdonban lévõ szolgáltatónál, hogy minden tekintetben, minden körülmények között betartják az összes fogyasztóvédelmi szabályt és törvényt, és jóhiszemûen járnak el a fogyasztókkal szemben - tette hozzá Németh Szilárd, aki szerint épp itt az ideje, hogy ennél a cégnél a tulajdonosi befolyást is latba vetve rendet tegyenek és megvédjék a fogyasztókat.

A szolgáltatókat terhelik a mérõórák költségei


Németh Szilárd fideszes országgyûlési képviselõ ugyanitt azt is közölte, a mérõórákkal kapcsolatos összes felmerülõ költség a szolgáltatókat terheli. Hozzátette: munkacsoportja még szerdán megkezdi a jogszabályi háttér kidolgozását. Ha szükséges, összehívják az Országgyûlés rendkívüli ülését, de lehet, hogy e nélkül is megoldható a változtatás. Az intézkedés minden típusú mérõórát érintene, és a lehetõ leggyorsabban kívánják bevezetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!