2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Hírek Hajdú-Bihar megyébõlForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-02-27 10:17:13
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el, közülük 8 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján, 2 fõt pedig az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt. Az egyenruhások 37 személyt állítottak elõ, ebbõl 4 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendõrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 2 könnyû sérüléssel végzõdött.

A rendõrök 2014. február 26-án 10 óra 15 perckor Sárrétudvariban egy 24 éves helyi lakossal szemben intézkedtek. A járõrök az igazoltatás során megállapították, hogy a Békési Járásbíróság lopás bûntett elkövetése miatt K. Erzsébet tárgyalási õrizetét rendelte el. A nõt az egyenruhások elfogták és elõállították a Püspökladányi Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók õrizetbe vették.

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el V. Ádám és E. Benjamin ellen.

A rendõrök az erdõõrökkel közösen 2014. február 26-án 16 óra 55 perc körüli idõben a Bocskaikert mellett található erdõben teljesítettek szolgálatot. A terület bejárása közben az egyenruhások figyelmesek lettek két férfira, akik vállukon fát cipeltek, melyet lepakoltak, majd visszaindultak az erdõbe. Az egyenruhások a két erdõõrrel közösen megbújtak a sûrû növényzet mögé, de nem kellett sokat várniuk. A favágók – kezükben fûrésszel és még több fával – öt perc múlva gyanútlanul visszatértek oda, ahol a kivágott akácfát gyûjtötték, de a járõrök ekkor már várták a tetten ért fatolvajokat. A rendõrök a helyi lakosokat bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és elõállították a Hajdúhadházi Rendõrkapitányságra. A nyomozók a V. Ádámot és E. Benjamint gyanúsítottként hallgatták ki, mely során mindketten beismerõ vallomást tettek. A 18 és 20 éves terhelteket a nyomozóhatóság bûnügyi õrizetbe vette.

A Debreceni Rendõrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – nyomozást indított T. Zsigmond ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a rendõrök 2014. február 26-án 23 óra 30 perc körüli idõben Debrecenben, a Széchenyi utcán figyelmesek lettek egy mentõautóra, ezért a helyszínen megálltak. A mentõápoló az egyenruhásoknak elmondta, hogy egy sérülés miatt riasztották õket és jelenleg ellátják a sérült fiút. A járõrök intézkedés alá vonták a férfit és megkérdezték tõle, hogy ki bántalmazta. A sértett közölte, hogy egy közeli szórakozóhelyen egy ismeretlen férfival szóváltásba keveredett, aki õt többször ököllel megütötte. Az egyenruhások adatgyûjtést hajtottak végre, melynek eredményeként elfogták és a kapitányságra elõállították a garázdát. A nyomozók 22 éves T. Zsigmondot gyanúsítottként hallgatták ki. A kõrösszegapáti lakos részben beismerte a bûncselekmény elkövetését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!