2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Sok autósnál már hiányos ez a tudásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-01 10:56:01
Diákok, pedagógusok és már jogosítvánnyal rendelkezõk frissíthetik fel KRESZ-ismereteiket a tanulok.hu és a kreszfelfrissito.hu oldalon.. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kis idõ és internetelérés. Mindez persze nem váltja ki a jogosítvány megszerzését célzó tanfolyamok elméleti részét.

Már elérhetõ interneten a KRESZ-felfrissítõ program, melytõl azt remélik, hogy kevesebb lesz a baleset – hangzott ez az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértõ a mûsorban arra hívta fel a figyelmet, minden olyan ismeretanyag, ami a jármûvezetõk tudatában rögzül, biztosan csökkenti a baleset valószínûségét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem véletlenül tûzte ki ezt a projektet a Nemzeti Közlekedési Hatóság számára – tette hozzá.

A tanulok.hu felületen hat tananyag érhetõ el: a negyedik, hatodik, hetedik, kilencedik és tizedik osztályosok számára, illetve egy pedagógusoknak szóló, akik ilyen jellegû képzésben részesítik tanítványaikat. Utóbbi tehát voltaképp egy módszertani anyag.

A másik csomag a kreszfelfrissito.hu-n érhetõ el, ez a már jogosítvánnyal rendelkezõknek készült, itt olyan ismeretekhez juthatnak, melyeket vagy nem tudtak, vagy már elfelejtettek. Gyakorlatilag zanzásítva tartalmazza az elmúlt 7-8 év KRESZ-változásait.

Ez gyakorlatilag egy ingyenes tanfolyam. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kis idõ és internetelérés – szögezte le.

Aki regisztrál, és elvégzi ezt a KRESZ-tanfolyamot, jogosult lesz rá, hogy belekerüljön abba az 50 ezres létszámba, amelyben mindenkinek jár egy-egy bón. Ezzel a bónnal jelentkezni lehet vezetõi engedély megszerzésére hirdetett tanfolyamokra - de azért nem váltja ki az ottani elméleti képzést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!