2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szándéknyilatkozatot írt alá az MVM és az E.ONForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-07 11:24:20
Címkék: Bihari hírek, e.on, mvm
Nem kötelezõ érvényû szándéknyilatkozatot írt alá az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. az E.ON Hungária Zrt. tulajdonában álló társaságokban történõ részesedésszerzés lehetõségérõl szerdán. A tranzakció az E.ON Energiaszolgáltató Kft., az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., valamint az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. vállalatrészeket érintheti - tájékoztatott az MVM az MTI megkeresésére.

Az Index szerdán írt arról, hogy értesülései szerint eladnák az E.On két gázelosztó társaságát és az energiaszolgáltató cégét is, errõl szándéknyilatkozatot írtak alá az MVM-mel. A tranzakció idén lezárulhat, ezzel az állam lehet a legnagyobb tulajdonos a gázellátásban is.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az MVM és az E.ON az esetleges ügylethez kapcsolódó, nem kötelezõ érvényû szándéknyilatkozatot írt alá. A jövõbeli tranzakcióban az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., a lakossági ellátásért felelõs E.ON Energiaszolgáltató Kft., valamint az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. lehet érintett, azok tulajdonjoga részben vagy egészben kerülhet a nemzeti energetikai társaságcsoporthoz.

Az MVM Csoport a kormányzati energiapolitikával és a Nemzeti Energiastratégiával összhangban sok fontos lépést tett Magyarország energiabiztonságának megszilárdítása, a gazdaság hosszú távú növekedési potenciáljának erõsítése érdekében az elmúlt idõszakban. A tavaly õsszel megvásárolt Magyar Földgázkereskedõ Zrt. és Magyar Földgáztároló Zrt. nemzeti tulajdonban szavatolják az ország biztonságos földgázellátását, valamint hozzájárulnak az árak megfizethetõ szinten tartásához - idézi a közlemény Horváth Pétert, az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. vezérigazgatóját.

Az E.ON Hungária csoport az új üzleti modelljének kiépítésének keretében az áramhálózat fejlesztése, üzemeltetése mellett többek között az üzleti áram- és gázszegmens ügyfeleire helyez nagyobb hangsúlyt a jövõben. Ezért értékesítené gázhálózati cégeit, valamint a lakossági fogyasztók energiaellátásáért felelõs kereskedõ cégét - közölte Ilyés Péter, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja a közlemény szerint.

A szándéknyilatkozat aláírása után az MVM megkezdi az érintett társaságok részletes üzleti, jogi és mûszaki átvilágítását, a kockázatok felmérését és az üzletrészek értékelését. Az esetleges tranzakcióra, így a vételár tárgyalására, illetõleg a lehetséges adásvételi szerzõdés megkötésére mindezek után kerülhet sor. A tranzakció zárása elõreláthatólag még az idén befejezõdhet - közölte az MVM.

Az MVM Csoport vezetõi tavaly október 1-jén jelentették be, hogy lezárult az E.ON földgázüzletágának megvásárlása, a vállalatok Magyar Földgázkereskedõ Zrt. és Magyar Földgáztároló Zrt. néven magyar tulajdonban mûködnek tovább.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!