2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Már több mint ezren keresték fel a rezsipontokatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-08 21:06:31
Összesen több mint ezer ember kereste fel az ország húsz kormányhivatalában kialakított rezsipontokat, amelyek január 13. óta mûködnek mondta a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelõs munkacsoport vezetõje.

Németh Szilárd csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelõségén kialakított rezsipontot, ahol elmondása szerint minden érdeklõdõt személyes tanácsokkal látnak el.

A fideszes politikus kiemelte a rezsicsökkentés eredeti célját, azt, hogy több pénz maradjon az embereknél. Fontosnak ítélte, hogy az emberek tudatos fogyasztókká váljanak, de azt is, hogy a döntések meghozatalakor is a felhasználók érdeke érvényesüljön.

Elmondta, még mindig a számlázás jelenti a legnagyobb problémát, de a szolgáltatók a tájékoztatási kötelezettségüknek sem tesznek eleget maradéktalanul.

A magyar kormány, a Fidesz-KDNP az emberek megsegítése érdekében hozza döntéseit, amelyeket meg kell tudni védeni azokkal szemben, akik ebben ellenérdekeltek - hangsúlyozta. Úgy folytatta: a szolgáltatókkal szemben, akiknek, ha úgy tetszik a bõrükre megy a játék, valamint a rendszer fenntartásában érdekelt brüsszeli bürokratákkal és a magyar baloldallal, a Gyurcsány-koalícióval szemben, akik szögesen ellentétes politikát folytattak ezen a területen.

Németh Szilárd kitért a kormány szerdai döntésére, amelynek meghozatalakor - mint mondta - már nemcsak a családok, hanem a magyar gazdaság szereplõinek érdekeit is szem elõtt tartották. Emlékeztetett: a jövõben a teljesítmény- és hálózatbõvítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérõhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a közmûszolgáltatókat terhel.

Hangsúlyozta: a döntés által komoly forrásokat takarítanak meg azok, akik csatlakozni kívánnak egy hálózathoz, vagy bõvíteni kívánják az általuk igényelt kapacitást.

Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy az ország második legkeresettebb rezsipontja a Pest megyei, ahová idõarányosan húsz százalékkal több panasz érkezett, mint amennyit tavaly az érintett hatóságnál regisztráltak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

A rezsipontokat egyelõre a kormányhivatalokban hozták létre, de a fogyasztóvédelmi törvény nem zárja ki, hogy a jövõben máshol, akár a kormányablakokban is kialakítsanak hasonlókat - közölte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!