2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Új útvonalakért lobbizik a Budapest AirportForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-08 21:27:03
Új, a budapesti légi útvonalhálózatból eddig hiányzó útvonalak elindításáért folytat szakmai egyeztetéseket és találkozókat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér üzemeltetõje a berlini Nemzetközi Turisztikai Kiállításon.

Ennek keretében a Budapest Airport újabb németországi repülõjáratok elindításáról is tárgyal, mivel Németország változatlanul a legnagyobb turistaküldõ állam Magyarország partnerei közül. A szakemberek elsõsorban Hannoverbõl, Drezdából, Lipcsébõl, Nürnbergbõl és Memmingenbõl szeretnének járatok hozni Budapestre. A Budapest Airport felmérései szerint ezekben a városokban és a hozzájuk kapcsolódó régiókban jelentõs, eddig kihasználatlan turisztikai és utazási lehetõségek rejlenek.

Az ITB (Internationale Tourismus-Börse, Berlin) Európa legnagyobb idegenforgalmi kiállítása és vására, az idei rendezvényen 180 ország mintegy 11 ezer kiállítója vesz részt, köztük a Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. és további 26 magyar kiállító.

A közlemény idézi Jost Lammerst, a Budapest Airport vezérigazgatóját, aki azt mondta, a legfrissebb idegforgalmi statisztikák nagyon biztatóak: a Magyarországra irányuló beutazó turizmus gyorsabban bõvül, mint Ausztriáé vagy Csehországé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!