2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Vádemelési javaslat a kerékpártolvajjal szembenForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-11 20:33:09
Címkék: Bihari hírek
A rendõrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki Debrecenben eltulajdonított négy biciklit és egy elektromos fogkefét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére 2013. november 4-én 0 óra 14 perckor egy nõ telefonon tett bejelentést, mert Debrecenben, a Segner téren látott egy fekete kabátot viselõ fiút, aki a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába eltolt két õrizetlenül hagyott kerékpárt. A belvárosban a járõrök igazoltatták a 17 éves helyi lakost, aki az elszámoltatásakor beismerte, hogy korábban egy lakóteleprõl lopta a bicikliket. Az egyenruhások elfogták és a városi rendõrkapitányságra elõállították a tolvajt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

Ezt követõen 2013. november 14-én 10 óra 50 perc körüli idõben, Debrecenben az egyik Kishatár úti drogériába ment be a fiatal fiú és miután magához vett egy értékes elektromos fogkefét, fizetés nélkül távozott az üzletbõl. A bolt biztonsági õre észlelte a lopást és értesítette a rendõrséget.

A járõrök gyalogosan ellenõrizték a környéket és a kapott személyleírásnak köszönhetõen megtalálták a fiatalkorút, aki egy füves területen, a földön fekve próbált meg elrejtõzni az egyenruhások elõl.

A rendõrök ismét elfogták és elõállították a fiút a rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bûnügyi õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatásának indítványozását, melyet a Debreceni Járásbíróság 2013. november 17-én elrendelt.

Az eljárás során a nyomozóhatóság munkatársai megállapították, hogy a terhelt  megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013 októberében és novemberében Debrecenben, az István úton további két kerékpárt is eltulajdonított.

A Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a 17 éves gyanúsítottal szemben a lopás bûntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2014. március 5-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!