2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Indul a Nemzeti Szívinfarktus RegiszterForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-11 20:40:12
A kezelõorvosoknak negyedévente be kell jelenteniük az ilyen megbetegedéseket, az elsõ adatszolgáltatást április 15-éig kell teljesíteni - áll Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter új rendeletében, amely a Magyar Közlöny hétfõi számában jelent meg.

A szívinfarktussal kapcsolatos megbetegedések bejelentésének és nyilvántartásának rendjérõl szóló rendelet szerint a betegség diagnózisát felállító, kezelését végzõ orvos, továbbá a szövettani vizsgálatot, boncolást végzõ vagy azt véleményezõ orvos továbbítja a meghatározott adatokat a szívinfarktus-regiszterbe elektronikus rendszeren keresztül. Az adatszolgáltatás valamennyi egészségügyi szolgáltatónál diagnosztizált vagy ellátott heveny szívinfarktusra kiterjed.

Az adatokat naptári negyedévente kell megküldeni a szívinfarktus-regiszter részére, elõször április 15-éig.
A nyilvántartásba vétel után egy évvel az orvosnak újabb adatokat kell továbbítania a regiszterbe. Ugyanazon beteg több, egymástól független infarktusos megbetegedését külön-külön kell jelenteni. Ha egy regiszterbe felvett betegnél mégsem igazolódott az infarktus, akkor a nyilvántartásból törölni kell valamennyi rá vonatkozó adatot.

A tárca rendelete szerint a szívinfarktus-regiszter az infarktusos megbetegedések megoszlásáról félévente tájékoztatja az Országos Tisztifõorvosi Hivatalt, valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézetet. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet által mûködtetett szívinfarktus-regiszter az adatgyûjtésrõl évente jelentést tesz közzé.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!