2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Egyre több külföldi jön MagyarországraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-17 13:32:29
Egy nappal a megnyitás után már birtokba vették a megújuló Kossuth teret a turisták. Külföldiek fotózzák a 33 méteres árbocon a nemzeti lobogót, valamint a mától látható díszõrséget és õrségváltást. A turisztikai szakemberek szerint az egyre színvonalasabb szolgáltatások és az idegenforgalmi látványosságok miatt évrõl évre több külföldi jön Magyarországra. A KSH utolsó negyedéves összesítésébõl az is kiderül, hogy a turisták hosszabb idõre érkeznek az országba, és többet is költenek, mint egy évvel ezelõtt.

Bár még nem végeztek minden munkával, az õrségváltás a nemzeti lobogónál máris turista-látványossággá vált a Kossuth téren. Mától az honvédség díszegysége minden reggel fél kilenckor ünnepélyesen felvonja a lobogót, a katonák kilenctõl délután ötig óránként váltják egymást, délután fél hatkor pedig levonják a lobogót. A Híradónak nyilatkozó külföldieknek tetszett a Parlament és a környéke.

Sok turista érkezik a megújult Ferenciek terére is. Az uniós segítséggel megvalósult átépítésnek köszönhetõ, hogy nekik sem kell már egy aluljárón átmenniük, ha a Váci utcába akarnak jutni. A Magyar Turizmus Zrt. már az év elején azt közölte: a javuló szolgáltatásoknak köszönhetõ a nagy érdeklõdés Magyarország iránt.

Márkus Éva, a Magyar Turizmus Zrt kommunikációs irodavezetõje azt mondta: a szolgáltatások minõsége évrõl évre javul, és megújul. Nagyon kedvezõ az ár-értékarány is, Budapesten és országos szinten is a külföldiek azt tapasztalhatják, hogy a pénzükért sokkal több érdekes és színvonalas programot kapnak, mint akár a saját országukban vagy Európa más országaiban- fogalmazott Márkus Éva.

Az egész éves kedvezõ turisztikai forgalom folytatódott 2013 utolsó negyedévében is. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérésébõl kiderült, hogy a turisták hosszabb ideig maradnak és többet költenek mint korábban.

A KSH adatai is azt mutatják: október, november, december hónapban a Magyarországra látogató turisták több napra jöttek és többet is költöttek, mint 2012 ugyanezen idõszakában. A külföldiek összesen 282 milliárd forintot költöttek el, míg egy évvel korábban 265 milliárd forintot. A turizmus teljesítménye is jelentõsen hozzájárult ahhoz, hogy 2013-ban a vártnál is nagyobb volt a magyar gazdaság teljesítménye.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!