2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
Sikeres volt a gombaismereti tanfolyam
Utolsó módosítás: 2014-03-17 13:46:30
Címkék: Bihari hírek
Befejezõdött a Petõ Zsolt, valamint a Bihari Természetbarát Egyesület által 2013 decemberében meghirdetett gombaismereti tanfolyam. A résztvevõk száma minden várakozást felülmúlt, közel 50-en hallgatták végig hétrõl-hétre Erdei Zoltán berettyóújfalui gombaszakértõ ingyenes elõadását. Bár maga az oktatás alapfokú ismeretek megszerzését célozta meg, a hallgatók fogékony hozzáállása, és az oktató már-már fanatikus "gombarajongása" lehetõséget adott arra is, hogy az általánosan ismert ehetõ és mérgezõ fajok felismerésén kívül megtudjuk, miért zöld a kékhátú galambgomba, illetve hogy a szakértõ próbaképpen hogyan közömbösítette egy mérgezõ gomba hatását egy másik mérgezõ faj elfogyasztásával.

Az érdekes, gyakran humoros elõadásra Berettyóújfalun kívül Derecskérõl, Biharkeresztesrõl és Sápról is érkeztek hallgatók. A tanfolyam befejezése egyúttal a gombaszezon elejét is jelenti, így a
tanfolyami barátságok nem szakadnak meg, közösen szervezett terepgyakorlatokon, és az országos gombakiállításon folytatódik a gombakedvelõk ismeretének és közösségének fejlesztése.
Ezúton szeretnénk a résztvevõk nevében is megköszönni Erdei Zoltánnak a hetente önzetlenül megtartott, alapos, kiváló hangulatú elõadásait, valamint a Bihar Közösségeiért Alapítványnak a kedvezményes terembérleti lehetõséget.

Petõ Zsolt, Hegedûs Zoltán

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek