2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Megkezdõdik a Tokaj-hegyaljai térség fejlesztéseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-22 08:55:30
Borvidék-Tokaj-Hegyalja Fejlesztési Program indul a történelmi borvidéken, a világörökség részét képezõ térség településeinek fejlesztésére másfél milliárd forint támogatást nyújt a kormány, a támogatási szerzõdést pénteken írták alá Tokajban.

Schulcz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetõ igazgatója az eseményen elmondta: a kormánynak az a célja, hogy 2014 és 2020 között körülbelül 100 milliárd forintot irányítson Tokaj-Hegyalja fejlesztésére. A pénzhez a térség 27 önkormányzata, valamint az ott élõ és gazdálkodó emberek juthatnak hozzá.

A program elsõ lépéseként hazai forrásból az idén 5 milliárd forintos keretösszeget biztosítanak a települések infrastruktúrájának javítására, ebbõl most 1,5 milliárd forinthoz juthatnak hozzá az önkormányzatok, a pénz elosztása megállapodásos-konszenzusos rendszerben történik.

Mengyi Roland (Fidesz) megyei közgyûlési elnök arról beszélt, a borvidék fejlesztése a térség felemelkedéséhez vezethet, míg Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP) országgyûlési képviselõ, képviselõjelölt azt hangoztatta, hogy a kormányzati szándék és program igazi áttörést hoz a történelmi borvidéknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!