2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
A Kõröstej 12 ezer tonna sajt exportjáról kötött szerzõdést RijádbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-26 18:25:56
A Kõröstej tizenkétezer tonnányi sajt szállításáról írt alá szerzõdéseket Rijádban, a Magyar-Arab Üzleti Fórumhoz kapcsolódó tárgyalásokon - közölte a cégcsoport az MTI-vel hétfõn.

A szerzõdések értelmében 2014-ben és 2015-ben a Kõröstej több mint 60 millió dollár értékben szállít arab megrendelõinek sajtokat. Elsõsorban HAJDÚ grill sajtot, a HAJDÚ kashkavalt és krémfehér sajtokat szállítanak - ismertették a közleményben.

A Magyar-Arab Üzleti Fórum vasárnap kezdõdött Rijádban, fõvédnöke Orbán Viktor miniszterelnök és Mukrin bin Abdel-Aziz asz-Szaúd herceg, miniszterelnök-helyettes. A fórumon mezõgazdasági, élelmiszeripari, egészségügyi, technológiai cégek mutatkoztak be az Arab-öböl térségébõl és Észak-Afrikából érkezõ mintegy 500 üzletembernek, importõrnek, forgalmazónak.

Az eseménysorozaton jelen voltak a Kõröstej libanoni, egyesült arab emírségekbeli, jordániai, kuvaiti, szaúd-arábiai és szíriai kereskedelmi partnerei is - jegyezték meg a közleményben.

A Kõröstej vállalatcsoportot a libanoni származású Riad Nabulszi alapította 1989-ben. Az MTI korábbi információi szerint a Kõröstej évi 21 ezer tonnás termelésével az ország egyik legnagyobb sajtgyártója, négy vállalata 2012-ben a magyarországi sajttermelés egyharmadát adta. A Kõröstej cégcsoport sajttermelésének kétharmadát értékesíti külpiacokon, elsõsorban az arab országokban.

A cégcsoporthoz tartozó vállalatok - a Caravanes Kft., a Bábel Sajt Kft., a Drávatej Kft., a Kõröstej Kft. és a Wassim Sajt Kft. - mintegy ezer embert foglalkoztatnak - közölte a társaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!