2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Véget ért az országos influenzajárványForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-26 19:44:31
Véget ért a hat hete kezdõdött országos influenzajárvány, mivel az országosan regisztrált betegszám a múlt héten a járványküszöb alá csökkent, de az ország egyes területein még terjed a betegség - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

Az ÁNTSZ azt írta: a figyelõszolgálatban részt vevõ orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint március 17. és 23. között 28 százalékkal kevesebben, 11 300-an fordultak influenzaszerû megbetegedés miatt orvoshoz, mint az azt megelõzõ héten. Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint a 12. héten a fõvárosban és 16 megyében csökkent, két megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves) emelkedett, Békés megyében nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

A virológiai vizsgálatok az ország tizenkét közigazgatási területén 23 influenzavírust azonosítottak, a megbetegedéseket - egy kivétellel - az influenza A vírus okozta. Az ÁNTSZ honlapján olvasható tájékoztatás szerint az influenzajárvány miatt elrendelt kórházi látogatási tilalmak többségét mostanra visszavonták, a szerdai állapot szerint már csak a fõvárosi MH Egészségügyi Központban (Honvédkórház), a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelõintézetben van részleges látogatási tilalom.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!