2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Az MVM-hez kerülhet a Fõgáz kisebbségi részesedéseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-26 20:15:50
A Fõvárosi Közgyûlés szerdai rendkívüli ülésén felhatalmazást adott arra, hogy a MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt.-hez kerüljenek az RWE társaság kisebbségi Fõgáz-részvényei.

A képviselõk errõl zárt ülésen döntöttek, a nyilvános határozat szövege két héten belül válik megismerhetõvé.

A közgyûlés ezt követõen az ülés egyetlen nyilvános napirendi pontjában a március 31-i Fõgáz-közgyûlést érintõ döntéseket hozott, a tulajdonosváltozásból adódó alapszabály módosítással, valamint az igazgatósági és felügyelõbizottsági tagok választásával összefüggésben.

Az errõl szóló vitában Bagdy Gábor fõpolgármester-helyettes elõterjesztõként úgy fogalmazott, végre nemzeti tulajdonba kerülhet a Fõgáz kisebbségi tulajdoni hányada, amivel egy a külföldi tulajdonossal folytatott hosszú jogértelmezési vita végére is pont kerül. Az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. decemberben írta alá a Fõgáz Zrt. addig német tulajdonban lévõ 49,83 százalékos részvénypakettjének megvásárlásáról szóló adásvételi szerzõdést.

A Fõgáz 50 százalék + 1 darab A sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab B sorozatú részvénye a fõvárosi önkormányzat tulajdonában van. A Fõvárosi Közgyûlés január 29-i zárt ülésén mondott le a Fõgáz-részvények elõvásárlási jogáról.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelentek szerint az MVM a fõváros Fõgázban meglévõ többségi tulajdoni hányadát is meg kívánja vásárolni, errõl azonban szerdán még nem tárgyalt a Fõvárosi Közgyûlés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!