2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Népfõiskolai székházat avattakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-31 21:54:24
Pénteken délután – hasonlóan, mint 1946. december nyolcadikán a Sárréti Népfõiskola megnyitásakor Bihartordán- a reformátusok õsi zsoltára, a kilencvenedik hangzott fel a Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület házavató ünnepén.

A Bessenyei utcán felépült kétszintes létesítményt az egyesület tagjai és a térségben mûködõ népfõiskolák képviselõi Vitányi István, Bihar országgyûlési képviselõje, Muraközi István a város polgármestere, Sz. Tóth János a Magyar Népfõiskolai Társaság elnöke, Harasztosi Sándor az Egyesület elnöke és Majláth József református lelkipásztor köszöntõi és áldását követõen vették birtokba. A két év alatt felépült népfõiskolai intézmény az Új Széchenyi terv és a Leader pályázati forrásaiból ötvennégy millió Ft támogatással, négymillió Ft saját forrás felhasználásával valósult meg a Sportcsarnok közelében.


Biharért dolgoznak

Az új otthont kapott Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskola Egyesület 1991-ben alakult civil szervezetként és mára már nemcsak a bihari térségben, hanem az egész országban elismert és meghatározó felnõttképzési intézménnyé is szervezõdött. A ma már mûvelõdéstörténetünk részévé vált Bihartordai Sárréti Népfõiskola példáját és örökségét vállaló és tovább vivõ Bihari Népfõiskola programjában meghatározó az élethosszig tartó nevelés, a közösségek érdekeinek és igényeinek megfelelõ mûvelõdési tevékenységek szervezése, a hagyományõrzés, a határokon átívelõ kulturális kapcsolatok erõsítése. Az ünnepélyes házavatót követõen megkezdõdött az érdemi munka is,záró konferencián bemutatták „ A Család fája- Magtól az erdõig”címmel megvalósított TÁMOP projekt eredményeit. A jelenlévõk megfogalmazták: e népfõiskolai projekt segítséget adott és eredményesen támogatta a társadalom legfontosabb egységét, a családokat, szívesség-csere központjával és alkotó napjaival segített minden korosztálynak, az életükben nehézségekkel küzdõknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!