2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Orvvadászat és állatkínzás miatt kell felelniükForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-07 09:09:44
Címkék: Bihari hírek
A két gyanúsított Zsáka külterületén, az erdõben több hurkot helyezett ki, melyek közül az egyikkel elejtettek egy õzet.

A nyomozás adatai szerint 2014. január 27-én 10 óra körüli idõben egy vadász telefonon arról értesítette a rendõrséget, hogy Zsáka külterületén, a Vekerdi út melletti erdõben talált egy vadak elejtésére szolgáló hurkot, mellyel egy õzet fogságba ejtettek, az állat pedig elpusztult. A vadász pár perccel késõbb arról tájékoztatta a rendõröket, hogy két ismeretlen férfit lát az erdõben az állat közelében. Az esetrõl történt bejelentést követõen a rendõrök a helyszínre mentek, ahol intézkedés alá vontak két helyi lakost, akiket bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogtak és a rendõrkapitányságra elõállítottak. A nyomozók M. Zsigmondot és Gy. Barnát kihallgatták, akik a megalapozott gyanú szerint az általuk kihelyezett hurkok ellenõrzése miatt mentek az erdõbe, melyek közül az egyikkel egy õzet is elejtettek.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a 27 és 46 éves gyanúsítottakkal szemben orvvadászat bûntett és állatkínzás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!