2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Alkatrészeket loptakForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-11 09:51:30
Címkék: Bihari hírek
A püspökladányi rendõrök elfogtak két férfit, akik egy mezõgazdasági munkagépbõl különbözõ alkatrészeket kiszereltek, amelyeket késõbb eladtak. A nyomozók kézre kerítették az orgazdát is.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 24-én 8 óra 14 perckor egy helyi férfi telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletét, hogy Püspökladány külterületén, a szántóföldön tegnap éjszaka leállított mezõgazdasági munkagépébõl ismeretlenek elloptak két akkumulátort, két szivattyút, egy turbót és más alkatrészeket. A sértett a bejelentést követõen a helyszínre érkezõ nyomozók kérdésére elmondta, hogy tegnap egy biharnagybajomi lakos dolgozott a munkagépével, akit este hazavitt, majd reggel, amikor közösen kimentek a földre, akkor észlelték a lopást.

A rendõrök ezt követõen adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. A tudomásukra jutott információk alapján a bûnügyesek látókörébe került A. Gábor biharnagybajomi lakos, aki a munkagéppel korábban dolgozott és L. Lajos sárrétudvari lakos. A járõrök 2014. április 7-én elfogták és a rendõrkapitányságra elõállították a 24 és 30 éves férfiakat, akiket a nyomozók lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak.

A nyomozóhatóság munkatársai azonban aznap nem csak a két tolvajjal szemben kezdeményeztek eljárást, hanem egy kabai lakos ellen is, aki a lopott értéktárgyakat – jóval áron alul – megvette a gyanúsítottaktól. Az orgazdát a járõrök elfogták és elõállították a rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók T. Viktort gyanúsítottként hallgatták ki. A 64 éves férfi lakcímén tartott házkutatás során a nyomozóhatóság munkatársai megtalálták az eltulajdonított alkatrészeket, melyeket visszaadtak a sértettnek.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság velük szemben lopás bûntett és orgazdaság bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!