2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
LOKI: Kettõs gyõzelemmel a BL-benForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-26 15:16:05
Szenzációs mérkõzésen a DVSC-TEVA legyõzte a Levszkit és bejutott a Bajnokok Ligájába!

Kettõs gyõzelemmel a BL-ben

 

Szenzációs mérkõzésen a DVSC-TEVA legyõzte a Levszkit és bejutott a Bajnokok Ligájába!

 

Futbólia – ez a rég elfeledett szó jellemezte a legjobban az országot az utóbbi napokban, ez pedig a DVSC-TEVA-nak volt köszönhetõ: Czvitkovicsék a szófiai gyõzelmükkel elérhetõ közelségbe hozták a Bajnokok Ligája fõtábláját. Ám a kedvezõ pozíció ellenére egy roppant kemény visszavágó várt a Debrecenre, hiszen a Levszki Szófia játékosai és vezetõi mást sem hangoztattak, hogy õk bizony háborúzni jöttek és koránt sem mondtak le a továbbjutásról.

A meccs elõtti délután a Nemzeti Sport szerkesztõségében járva is szembesülhettünk azzal, hogy mindenki „debreceni” lett erre a napra, amikor kiderült, hogy a cívisvárosból jöttünk, a kollégák egyike sem tudta megállni, hogy ne közölje velünk: csak a Loki!

Varga mesteri gólja

A mérkõzés egy cseppet krimiszerûen indult, hiszen a levszki azonnal letámadott és helyzeteket dolgozott ki, de megúszta a DVSC. Aztán az elsõ ellencsapás hatalmas gólt hozott!
Varga elé került egy labda a kaputól húsz méterre, a hajdúságiak ifjú középpályása rendkívül okosan tekert Petkov kapujának bal oldalába. Ezzel már két gól volt a Loki elõnye, de a szófiaiak továbbra sem adták fel, sorra gördültek a vendég akciók a pályán.

A védelem óriási munkát végzett, a bolgárok egy percre sem adták fel, de mire vérszemet kaphattak volna, érkezett Rudolf Gergely.

Rudi-ágyúzás

A válogatott csatár az utóbbi idõben rengeteg kritikát kapott, amiért nem tudott a hálóba találni, de most a legjobbkor lõtt gólt. Még pedig irtózatos nagyot! A támadó csalta a távolságot, majd amikor megnyílt elõtte a terület, hatalmas gólt akasztott a bal felsõbe. Ezzel a vendégek el is vesztették a kedvüket, a második félidõre csak meddõ mezõnyfölényre futotta tõlük.

A Loki megingás nélkül harcolt, és tizennégy év után elsõ magyar csapatként bejutott a BL csoportkörébe.

Erre mondják: ez Debrecen!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!