2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Rendõrkézen a két rablóForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-12 09:23:22
Címkék: Bihari hírek
A két fiú pénzért és borért ment be a sértetthez, majd miután nem kaptak, megfenyegették, bántalmazták és kirabolták. A rendõrök elfogták és õrizetbe vették a gyanúsítottakat, akiket a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezett.

A rendelkezésre álló adatok szerint Debrecen-Bánkon 2014. április 9-én 2 óra 30 perc körüli idõben két fiú átmászott az egyik ingatlan kerítésén, majd bekopogtak a ház bejárati ajtaján. A tulajdonos ajtót nyitott, akitõl pénzt és bort kértek. A 61 éves férfi közölte velük, hogy se pénze, se bora nincsen, ekkor a hívatlan látogatók erõszakosan kezdtek viselkedni. A tettesek bántalmazással és megöléssel fenyegették a megrémült sértettet, akinek a fejét az egyik 19 éves támadó több alkalommal, ököllel megütötte, valamint a testét megrúgta, majd ketten földre kényszerítették áldozatukat.

Ezt követõen B. Sándor elvette a sértett karóráját és a pénztárcáját, amibõl kivett két buszjegyet, majd a tárcát visszaadta, valamint a polcról levett egy bicskát. A 14 éves társa figyelte a sértettet. A ház berendezését B. Sándor közben egy kalapáccsal szétverte, majd a két rabló a szobából kivitte az udvarra a kályhát, a hozzá tartozó csöveket, a baltát és a gereblyét, amiket bepakoltak egy vastalicskába. Az áldozatot a 19 éves fiú a bicskával megfenyegette, hogy ha ellenáll, akkor megöli, majd arra kényszerítette, hogy az elrabolt tárgyakkal teli talicskát tolja el a lakásáig. A fenyegetés közben a fiatalkorú elmenekült a helyszínrõl.

Az esetrõl történt bejelentést követõen a rendõrök azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében. A begyûjtött információknak és a kapott személyleírásnak köszönhetõen az egyenruhások pár órán belül elfogták a két helyi lakost, akiket a rendõrkapitányságra elõállítottak. A nyomozók B. Sándort és 14 éves fiatalkorú társát gyanúsítottként kihallgatták, bûnügyi õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. április 11-én elrendelt.

A Debreceni Rendõrkapitányság velük szemben rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – fogvatartásuk mellett – folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!