2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hamarosan startol a BubiForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-14 22:06:10
Címkék: Bihari hírek
Néhány hét múlva, május elején startol a Bubi, az új budapesti bérbicikli-rendszer. 76 helyszínen 1100 biciklit lehet majd igénybe venni. A cél az, hogy minél többen és minél rövidebb ideig haszálják a kerékpárokat, ezért az alapdíjakban az elsõ félóra használata lesz benne.

Az elmúlt hetekben szinte már mindenhol kiépítették az állomásokat. Sok helyen már a bicikliket is megnézhetik az érdeklõdõk. Most még a próbaüzem zajlik, várhatóan május elején már mindenki használhatja az új közösségi közlekedési formát.

A fõvárosban 76 helyszínen 1100 kerékpárt lehet majd használni, Pesten a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, a dél-budai egyetem negyedben és a Margitszigeten.

Az egyforma jármûveket GPS-szel látták el és olyan alkatrészekbõl szerelték õket össze, amik más kerékpárhoz nem használhatóak. A kerékpárokat kétféleképpen lehet majd használni. Személyes regisztrációval féléves, vagy éves díj megfizetésével, vagy pedig egyszeri jegyvásárlással és letétfizetéssel. Minden esetben az elsõ harmincpercnyi használat lesz benne az alapárban.

Ez nem egy hagyományos kerékpárkölcsönzõ rendszer, hanem egy közösségi közlekedés rendszer, ami arra épül, hogy akár regisztrált, akár alkalmi felhasználók, akár naponta többször 20-30 perces utakat megtegyenek vele, tehát a belvárosban egyik pontból a másikba, az egyik dokkolótól a másikba használják és letegyék a biciklit, majd gyalog elérjék az úticéljukat – mondta Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Kerékpárosklubnál abban bíznak, hogy a biciklik miatt egyre kevesebb autó jár majd a belvárosban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!