2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Akcióban az “abc-felügyelõk”Forrás: globalpiac.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-15 10:56:42
Címkék: Bihari hírek
Többes árfeltüntetés esetén a pénztárnál az alacsonyabb árat kell kifizetnie a vásárlónak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idei évben is fokozott figyelmet fordít arra, hogy a húsvéti ünnepeket megelõzõ bevásárlások idején a vásárlók anyagilag és áruminõség tekintetében is biztonságban érezzék magukat.

Kovács Márta, az NFH Stratégiai Kabinet munkatársa elmondta: elsõsorban a megtévesztések és a vásárlói megkárosítások kiszûrése az ellenõrzõ hatóság célja. – Az üzletekben lévõ, húsvétra szánt termékek között válogatva, az ünnepi akciókkal élve is fontos, hogy a fogyasztók körültekintõen, valóban „tudatos fogyasztóként” járjanak el – figyelmeztetett a szakember, majd elárulta: a hatóság több területen is fokozott ellenõrzéseket végez.

A vásárlók megtévesztésére, megkárosítására irányuló kereskedelmi gyakorlatok kiszûrésekor a felügyelõk azt vizsgálják, hogy a pénztárnál az egyes termékeket azon az áron értékesítik-e, amelyet az árcímkén vagy a polccímkén feltüntettek. Amennyiben többes árfeltüntetést észlelnek, próbavásárlással ellenõrzik, hogy a pénztárnál az alacsonyabb áron számítják-e fel a terméket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!