2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Lezárt aktaForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-15 11:24:31
Címkék: Bihari hírek
A nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a négy gyanúsítottal szemben, akik debreceni telephelyekre törtek be.

Egy debreceni férfi 2013. október 28-án 22 óra 12 perckor telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletét, mert ismeretlen tettesek átmásztak a kerítésén és be akartak törni a mûhelyébe, de a riasztó megzavarta õket, ezért elmenekültek.

A bejelentést követõen a helyszínre érkezõ járõrök a közelben elfogtak egy férfit, akit bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a kapitányságra elõállítottak. A nyomozók a 23 éves hajdúdorogi L. K. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták, majd bûnügyi õrizetbe vették és kezdeményezték az elõzetes letartóztatását, melyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A betörési alosztály nyomozói az ügyben további adatgyûjtést és tanúkutatást hajtottak végre a többi tettes azonosítása és felkutatása érdekében, melynek eredményeként látókörükbe került két hajdúdorogi lakos, akiket elfogtak és a rendõrkapitányságra elõállítottak. A nyomozók a 36 éves M. Lászlót és a 27 éves L. Ferencet gyanúsítottként kihallgatták. M. László az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet, míg L. Ferencet a nyomozóhatóság elõterjesztése alapján a Debreceni Járásbíróság elõzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozók a betörõk negyedik társát 2013. november 6-án hajdúdorogi otthonában fogták el, a helyi rendõrõrs egyenruhásaival és a Készenléti Rendõrség járõreivel közösen. A 47 éves L. Ferencet a nyomozók a Debreceni Rendõrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták. Õ az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A nyomozás adatai szerint a négy gyanúsított Debrecen külterületén több cég telephelyére is betört, ahonnan különbözõ értéktárgyakat tulajdonítottak el.

A Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya befejezte a lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat 2014. április 9-én vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!