2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Parragh: A kamara a duális képzést támogatja a felsõoktatásban isForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-15 12:13:42
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége támogatja, hogy a felsõoktatásban is duális képzést vezessenek be minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van, továbbá egyszerûsítsék az átmenetet a közép- és a felsõfokú oktatás között, enyhítsenek a jelenlegi merev határon - mondta Parragh László az MTI-nek hétfõn.

Az MKIK elnöke tájékoztatása szerint a kamara május 28-i küldöttgyûlésére készülve hétfõn az elnökség áttekintette a kamara felsõoktatási kollégiumának javaslatát a felsõoktatás átalakítására.

Parragh László elmondta, a nagyobb vállalatok, illetve a kis- és középvállalkozások képviselõit tömörítõ felsõoktatási kollégium folyamatosan dolgozik azon, hogy megfogalmazza a gazdaság munkaerõ-piaci igényét.

Az elnök hangsúlyozta: a kamara által szervezett szakmunkástanulók versenye is jól mutatja, hogy vannak kiváló képességû szakmunkástanulók, akiknek lehetõséget kell adni, hogy szakmájukban át tudjanak lépni egy magasabb szintre. Rámutatott, egyértelmûen látszik, hogy a reálgazdaság egyre inkább olyan szakmai tudást igényel, amely még nem felsõoktatás, de már meghaladja a szakképzés keretében nyújtható tudásszintet.

A gazdaság hiányolja a technikust, az üzemmérnököt, fontos a fejlesztõ mérnökök képzése, azonban szükség van olyan szakemberre is, aki az üzemvitelt végzi - fogalmazott a kamara elnöke.

Az MKIK hétfõi elnökségi ülésén megvitatták a kamara javaslatait, amelyeket az új kormánynak ajánlanak a gazdasággal kapcsolatosan programjába - mondta Parragh László.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!