2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
NAV: a "söralátét" a legegyszerûbb módja az adóbevallásnak kategória: Üzlet/gazdaságForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-17 09:33:06
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint az 1353 ADÓNYILATKOZAT elnevezésû nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni, és a benyújtási határideje május 20. Az adónyilatkozat a NAV bármely ügyfélszolgálatán beszerezhetõ, illetve a NAV honlapjáról is letölthetõ.

A szja-bevallás legegyszerûbb módja az egyoldalas adónyilatkozat, amit sokan csak söralátét-bevallásként emlegetnek; ezt egyéb törvényi feltételek megléte mellett akkor lehet választani, ha a munkáltatók által levont adó, adóelõleg és a ténylegesen fizetendõ adó különbözete nem több ezer forintnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

A kitöltési és ellenõrzõ programmal elkészített adónyilatkozat az ügyfélkapun keresztül elektronikusan is beküldhetõ, vagy kinyomtatva, postán is továbbítható a NAV-hoz.

Felhívták rá a figyelmet, hogy érdemes tanulmányozni a munkáltatótól év elején kapott 13M30-as igazolást, mert azon az is szerepel, hogy az adózó jogosult-e az adónyilatkozat benyújtására. Ebben az esetben az igazolás adatait csak át kell másolni az adónyilatkozat megfelelõ soraiba.

A beadási jogosultságról bõvebben a nyomtatvány hátoldalán található, illetve a NAV honlapjáról,  a www.nav.gov.hu oldalról letölthetõ kitöltési útmutatóból lehet tájékozódni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!