2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Illegális szeszfõzõket lepleztek le a pénzügyõrök Hajdú-BiharbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-19 22:29:08
Másfél hét alatt három Hajdú-Bihar megyei településen találtak a pénzügyõrök olyan berendezést, amellyel a házilag elõállítható mennyiséget többszörösen meghaladó párlatot állítottak elõ – közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyõri Fõigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Kiss Nóra tájékoztatása szerint a járõrök – tematikus ellenõrzés-sorozat keretében – Debrecenben egy udvari garázsban találtak egy házilag, de professzionális módon elõállított 120 literes lepárló készüléket, valamint 127 liter, befõttes üvegekben tárolt párlatot. Az illegálisan elõállított párlatokat a jellegüknek megfelelõ gyümölcságyon érlelte a tulajdonosuk.

Egy másik ellenõrzés alkalmával, egy biharnagybajomi ingatlanon, a pénzügyõrök egy 100 liter ûrtartalmú berendezéssel elõállított, az adómentes keretet jóval meghaladó mennyiségû, megközelítõleg 400 ezer forint értékû párlatot és még lepárlásra váró – egyebek mellett mandarinból is készített – gyümölcscefrét találtak – írta közleményében a sajtóreferens.

A Püspökladány külterületén a pénzügyõrök egy komplett szeszfõzdét lepleztek le: a tanyán két, pálinka elõállítására alkalmas berendezésre bukkantak. Az egyiken a gyümölcscefre lepárlását, a másikon a párlat finomítását végezték. A lefõzött gyümölcscefrébõl visszamaradt cefremoslék a helyiség padlószintje alatt, az udvaron ásott gödörbe kivezetett csövön keresztül került ki a szabadba.

Az egyes helyszíneken talált berendezéseket és az elõállított párlatokat a pénzügyõrök lefoglalták. A jövedéki jogszabályok megszegése miatt a jövedéki eljárások bevezetése mellett az elkövetõkkel szemben költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elõsegítése bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – ismertette Kiss Nóra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!