2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újabb fejlesztések a Credo buszok gyártójánálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-20 09:31:04
A magyar tulajdonú Kravtex-Kühne cégcsoport újdonsággal készül az április 23-i Busexpóra. A legnagyobb hazai buszgyártó bemutatja új, többfunkciós helyközi autóbuszát, a Credo Inovell 12 kétszárnyú, megnövelt szélességû utasajtóval rendelkezõ változatát.

Az új jármû a komfortos utastér és a gyors utascseréhez igazított ajtónyílás miatt elõvárosi és közepes távú belföldi forgalomra is alkalmas. Az üzemeltetõk számára ez azt jelenti, hogy több, eltérõ kategóriájú jármûvet is kiválthatnak az új Inovellel. Stemler József, a cégcsoport kereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta: Magyarországon a helyközi kategóriában értékesítik a legtöbb új autóbuszt, és az Inovell 12 a szegmensben az egyetlen hazai gyártmányú termék.

A Kühne Mezõgazdasági Gépgyár Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. alkotta cégcsoport 1999-ben kezdte a Credo buszok gyártását, és eddig mintegy 1100 jármûvet állított forgalomba. Ma már valamennyi Volán társaságnál közlekednek Credo buszok, ezek aránya eléri a 15 százalékot a közlekedési vállalat flottájában. Elsõsorban a hazai piacra értékesítenek, az export csupán egytized részt tesz ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!