2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Küszöbön az újabb magyar világsikerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-24 06:00:31
Oroszország, Kína, India és az Egyesült Arab Emírségek is érdeklõdik az új magyar buszcsalád, a Modulo iránt. A jármûnek létezik tisztán elektromos és dízel segédhajtású változata is. Konkurenseinél 30 százalékkal több utast szállít és 20 százalékkal könnyebb.

Újabb magyar világsiker küszöbén állunk, az elektromos hajtású zöld taxi után a napokban bemutatták a Modulo buszcsalád prototípusát – hangzott el az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Mészáros Csaba, az Evopro elnök-tulajdonosa elmondta: egy moduláris szerkezetû, kompozit, elektromos buszt fejlesztettek. A jármûnek moduláris mind a vázszerkezete, mind a hajtásrendszere. Létezik tisztán elektromos hajtású, illetve dízel segédmotoros hajtású változat is.

A busz a konkurens jármûvekhez képest közel 30 százalékkal több utast képes szállítani, miközben a tömege 20 százalékkal kevesebb. Valójában egy buszcsaládot fejlesztettek ki, a 6,5 métertõl a 9,5 méteres hosszúságig készülnek jármûvek. A jármûveket magyar mérnökök fejlesztették ki, a szabadalom is magyar, noha számos cég terméke megtalálható benne. A munkálatokba mintegy negyven kkv kapcsolódott be – számolt be az Evopro vezetõje, akinek reményei szerint év végéig 50, a következõ években pedig 200-300 darab készülhet a buszokból.

Hozzátette: a busz innovatív, és újdonságtartalma miatt Oroszország, Kína és India érdeklõdik a legélénkebben, de már Dubaj is bejelentkezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!