2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Németh: Élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-25 10:37:23
Súlyos fogyasztóvédelmi hibákat nem, de kisebbeket nagy számban talált az energetikai hivatal a Fõgáz mûködésének átvizsgálásakor – mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelõs munkacsoport elnöke, aki a rezsicsökkentés fogyasztóvédelmi tapasztalatairól számolt be az M1 Ma reggel címû csütörtöki mûsorában.

Az elmúlt néhány évben a 49 százalékos tulajdonrész ellenére a Fõgáz befektetetõihez került az összes menedzsment és egyéb jog, így érdemben semmibe nem szólhatott bele a fõváros – állapította meg Németh Szilárd. Ebbõl adódott országosan és Budapesten is, hogy 2010-ben a magyar családok fizették Európában a legtöbbet a gázfogyasztásért.

Éppen ezért a 49 százalékos pakettet az Magyar Villamos Mûvek Zrt.-n (MVM) keresztül megvásárolta a magyar állam. A 100 százalékos közösségi tulajdonban lévõ cégnél már élen kell járni a fogyasztóvédelmi ügyekben is, ezért került sor az átvilágításra – magyarázta. A Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) egymástól függetlenül vizsgálatot folytatott – tette hozzá a fideszes országgyûlési képviselõ.

Az eredmény szerint az országban 20 helyen nem volt olyan ügyfélszolgálati iroda, ahol panasszal élhettek volna vagy felvilágosítást kérhettek volna a fogyasztók. Ezeket a hiányosságokat a MEKH határozata szerint 60 napon belül pótolni kell, 75 napon belül pedig tájékoztatni kell róla a hivatalt – mutatott rá a politikus.

Németh Szilárd kiemelte azt is: volt olyan eset, amikor nem állítottak ki elszámoló számlát a fogyasztónak, vagy a számla elkészítése elõtt nem olvasták le az órát, hanem a korábbi értékek alapján számoltak; „ez elképesztõ” – hangsúlyozta. A NFH 200 számla alapján vélelmezte, hogy többszázezer hasonló eset lehet, ezért általános vizsgálatra van szükség – húzta alá a rezsicsökkentésért felelõs munkacsoport vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!