2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Pénztárgépek – OKSZ: sok kereskedõ önhibáján kívül nem jut online géphez április 30-igForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-26 13:01:11
Jövõ szerdán ugyan lejár az online pénztárgépekhez igényelhetõ 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetõsége, ám a közeli határidõ ellenére továbbra is jelentõs azoknak a kereskedõknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára az MTI kérdésére.

A kormány a visszavont engedélyû pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltûnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbította az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidõt.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) is kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, és tegye lehetõvé, hogy a jogszabályokat betartó kereskedõk ne essen el a támogatástól – mondta a fõtitkár, aki szerint az április 30-ai határidõ meghatározásakor még nem lehetett látni pontosan a szükséges idõigényt.

A fõtitkár tájékoztatása szerint az OKSZ megoldásnak tartaná azt is, ha az adóhatóságnak lehetõsége lenne egyedi kérelmek méltányossági alapon történõ elbírálására, ez esetben rugalmasan kezelhetné a határidõt az egyébként minden jogszabályt betartók esetén.

Az a fontos, hogy legyen valamilyen jogi lehetõség a támogatás megszerzésére, az április 30-ai határidõ eltekintésétõl kizárólag csak azoknál a vállalkozásoknál lehet szó, amelyek betartották a jogszabályt, azaz idõben regisztráltak és idõben megrendelték az online pénztárgépet – hangsúlyozta Vámos György.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!