2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Pittyegni fog a Facebook, ha közelben van egy ismerõsForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-04-28 09:32:38
Egymás megtalálását könnyíti majd az új mobilfunkció. Szerencsére kikapcsolhatóra tervezik.

Az elkövetkezõ hetekben egy Nearby Friends, vagyis közelben lévõ barátok nevû funkcióval bõvülnek a Facebook androidos és iPhone-os applikációi. Az újítást egyelõre csak az amerikai felhasználók tudják majd használni - derül ki a Facebook hivatalos közleményébõl.

Az új szolgáltatás a CNN értesülései szerint alapból kikapcsolt módban kerül bele az appokba, aktiválását követõen pedig jelezni fogja, ha a közelben egy ismerõs facebookozó tartózkodik - aki ugyancsak bekapcsolta a funkciót.

A felhasználók maguk dönthetnek majd arról, hogy megosztják-e ismerõseikkel azt, hogy éppen hol vannak, de arra is mód lesz, hogy csak egy szûk körnek (például családtagoknak) legyen rálátása arra, hogy valaki merre jár. Annak érdekében, hogy a zaklatásoknak megpróbálja elejét venni, a Facebookon csak akkor lehet valaki más tartózkodási helyére rálátni, ha valaki a sajátját is kölcsönösen megosztja az adott személlyel.

Arra is módot fog adni az alkalmazás, hogy a felhasználók csak egy adott ideig osszák meg tartózkodási helyüket - például egy koncert alatt -, majd automatikusan kikapcsoljon a követés. A Facebook megoldása abban tér el például a 4square-es, instagramos bejelentkezésektõl, hogy nem lesz szükség manuálisan, a képernyõt nyomkodva bejelentkezni egy helyszínre, a tartózkodási hely megosztása automatikus és folyamatos lesz, az app ablakának bezárása esetén a háttérben is zajlani fog.

A szolgáltatás tesztelésének kezdetekor csak bizonyos, kiválasztott helyszíneket fog támogatni a Nearby Friends, a cég pedig azt ígéri, hogy utólag is bármikor törölni lehet majd helyszíneket, vagy akár a teljes helyszínnaplót is meg tudják majd szüntetni a felhasználók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!