2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Szimulált vízözönben a mentõcsoportokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-04-29 06:02:20
A ladányi vizsgafeladat során egy épület falát is alámosta a víz.

Pénteken a hajdúnánási, szombaton a püspökladányi járási mentõcsoport rendszerbeállító gyakorlata zárult le. Így most már négy járásban állnak készen az önkéntesek, ha bármilyen veszélyhelyzet fenyegeti a lakóhelyüket – tájékoztatott Madai Petra, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje.

A tûzoltó hadnagy közlése szerint a gyakorlat a természeti, civilizációs és egyéb eredetû katasztrófák, veszélyhelyzetek során jelentkezõ védekezési, mentési és helyreállítási feladatokra felkészülést, illetve a majdani nemzeti minõsítés követelményeinek való megfelelést célozta.

A mentõcsoportoknak egy-egy veszélyhelyzet szimulálásával is meg kellett küzdeni: a hajdúnánásiaknak a Tisza adta fel a leckét, ugyanis a folyó vízszintje több napig tartó nagy mennyiségû csapadék következtében nagymértékben megemelkedett. A védekezési munkálatok megkezdése elõtt fóliázás vált szükségessé. A feladatok megoldásában a mentõcsoport részérõl 27-en vettek részt, és öt közösségi szolgálatot teljesítõ diák is segédkezett.

Püspökladányban a csapadékos tavasz miatt a külterületi „víztározó” a viharos szél következtében kiöntött, ami rendkívüli árvízi védekezés szükségességét vonta maga után, ráadásul egy gabonatároló oldalfalának kidõlése miatt embert is menteni kellett. A gyakorlaton a mentõcsoport teljes létszáma 26 fõ volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!