2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Ittas jármûvezetõk állnak bíróság eléForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-01 07:56:37
Címkék: Bihari hírek
Nyíradonyban és Hajdúböszörményben is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A rendõrök a két sofõrrel szemben gyorsított eljárásban fejezték be a nyomozást.

A rendõrök 2014. március 7-én 15 óra körüli idõben, Nyíradonyban a Vágóhíd utcán járõröztek, amikor felfigyeltek egy gépkocsira, melynek sofõrjét intézkedés alá vonták. Az egyenruhások a közúti ellenõrzés során a 23 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a nyírmihálydi lakost további mintavétel céljából elõállították a Nyíradonyi Rendõrõrsre, vezetõi engedélyét pedig bevonták. A nyomozóknak B. Péter gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bûncselekmény elkövetését, melyet a késõbbi szakértõi vizsgálat alátámasztott.

A Nyíradonyi Rendõrõrs a terhelttel szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és a nyomozás iratait – bíróság elé állítási javaslattal – megküldte az illetékes járási ügyészségnek.


Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetõügy is, amelyet a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság folytatott egy helyi lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A  járõrök 2014. április 22-én 8 óra 48 perckor, Hajdúböszörmény belterületén igazoltatták az egyik arra közlekedõ teherautó sofõrjét. A 44 éves jármûvezetõvel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért õt az egyenruhások további mintavételre elõállították a városi rendõrkapitányságra. A rendõrök N. János vezetõi engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során elismerte a bûncselekmény elkövetését. Az ügy iratait a nyomozóhatóság a napokban szintén továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!