2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Balesetmentes közlekedést a hosszú hétvégére isForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-02 20:47:20
Címkék: Bihari hírek
Fokozott ellenõrzésre kell számítaniuk a jármûvezetõknek Hajdú-Bihar megye útjain a hosszú hétvége alatt. Cél a közlekedési balesetek megelõzése.

A hosszú hétvégék remek alkalmat nyújtanak a kiránduláshoz, a családi programokhoz és a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz. Ezeken a napokon „útra kel az ország” és a jó idõre tekintettel a jármûvezetõk elõveszik a kerékpárjaikat, a motorosok száma is megsokszorozódik, ennek eredményeként néhány napra a közúti forgalom megszokott sûrûsége hirtelen a többszörösére nõ, mely fokozott veszélyekkel jár.



A balesetek megelõzése érdekében a rendõrség, így a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság is fokozott ellenõrzést rendelt el a megye útjain.  A rendõrség kiemelt figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedõ, szabályszegõ gépjármûvezetõk forgalomból történõ kiszûrésére, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenõrzésére. A fokozott rendõri jelenlét célja a közlekedési balesetek megelõzése, a közlekedésben résztvevõk biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenõrzés a gépjármûvezetõk mellett kiterjed a kerékpárosokra és a motorkerékpárral közlekedõkre is.



Kérjük a tisztelt gépjármûvezetõket, hogy a hosszú hétvége során is tartsák be a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat. A nagyobb forgalomból adódó esetleges torlódások esetén legyenek türelmesek, s már elõre számítsanak hosszabb utazási idõre.



Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!